Brew bar - The Big Beans Production

Brew Bar

szczyt

Jeśli jesteś wielbicielem lub wielbicielką kawy i często odwiedzasz kawiarnie – na pewno jest Ci znane pojęcie brew bar. Jego odpowiednik w języku polskim to alternatywne metody parzenia kawy. Brew bar to uniwersalne pojęcie, które usłyszysz zarówno w polskich lokalach, jak i kawiarniach za granicą.

Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o alternatywnym parzeniu kawy oraz brew bar jako usłudze – pozwól, że szerzej przedstawimy Ci ten koncept.

Oferta ta świetnie sprawdza się jako uzupełnienie klasycznego baru kawowego.

Czym jest brew bar?

Brew bar to alternatywne metody parzenia kawy – a pod tym hasłem kryją się wszystkie metody przygotowania kawy, w których nie używamy tradycyjnego ekspresu ciśnieniowego. Głównie są to napary charakteryzujące się wyższą niż w espresso zawartością kofeiny o szerokiej gamie możliwych do wyczucia aromatów. Dżem truskawkowy, ananas, piernik, jeżeli chcesz poczuć to wszystko w kawie bez żadnych dodatków słodzących to musisz tego spróbować.

Co jeszcze wyróżnia brew bar? Otóż kawa przygotowywana alternatywnymi technikami jest parzona ręcznie. Każda z metod ma swoje wymagania i techniki, a poprawne przygotowanie takiego napoju to prawdziwa sztuka. Przygotowanie kawy parzonej alternatywnie, takiej jak AeroPress czy Chemex wymaga też czasu, ale efekt końcowy z pewnością wynagrodzi oczekiwanie. Potwierdza to rosnąca popularność alternatywnych metod parzenia – i jest to trend który obserwujemy zarówno w Polsce, jak i poza jej granicami. Jeśli jednak opinie miłośników kawy to dla Ciebie za mało – zaufaj ekspertom, Oni również deklarują, że kawa przygotowana ręcznie oferuje niebywałą złożoność smaków i aromatów, które wybrzmiewają dużo wyraźniej niż w przypadku kaw z ekspresu.

Sztuka parzenia kawy brew bar

Brew bar możemy traktować jako nieodłączną część oferty kawiarni, ale także jako element stanowiska firmy na targach czy konferencjach. Jeśli poszukujesz mobilnego baru kawowego, koniecznie rozważ usługę z opcją brew bar. Alternatywne metody parzenia kawy to świetna… alternatywa dla espresso czy cappuccino, które zamawiamy i otrzymujemy w ciągu kilku chwil. Zamawiając kawę z menu alternatywnego, Twój gość lub klient pozostanie przy stoisku chwilę dłużej, a podczas oczekiwania na swój napój może obserwować baristę w akcji. Proces przygotowania kawy alternatywnej to prawdziwa sztuka, a złożoność etapów jest fascynująca – i to w pozornie tak prostej czynności, jaką jest parzenie kawy. Co więcej, barista z przyjemnością opowie o każdym z etapów przygotowania napoju oraz samej sztuce alternatywnego parzenia kawy. Jesteśmy pewni, że taka krótka pogawędka przy kawie wywrze dobre wrażenie na Twoich klientach czy gościach. Finalnie więc brew bar to nie tylko możliwość skosztowania genialnej kawy speciality, ale też… pomoc w budowaniu relacji biznesowych.

Alternatywne metody parzenia kawy z The Big Beans Production

Tę ofertę kierujemy do osób, które chcą podnieść swoją kawową wiedzę lub ich świadomość produktu już jest na wysokim poziomie. W każdym pakiecie standardowo porównujemy ze sobą dwie różne metody alternatywne (z możliwością rozszerzenia), o których opowiada barista oraz występuje tzw. „szybki przelew”, czas przygotowania kilku porcji kawy metodą alternatywną to od 3 do 5 min. stąd zawsze będziemy mieli coś przygotowanego dla osób żyjących w pośpiechu.